Sveits har nå kvalifisert seg for fire strake VM-sluttspill. I de foregående tre turneringene har de ved to anledninger avansert til utslagsrundene. Det samme skjedde under EURO 2016, da straffekonk-tap for Polen holdt dem fra en plass i kvartfinalene…

Saken fortsetter under annonsen

Motstandere
Sveitserne har så visst havnet i gruppe med kvalifiserte motstandere – ikke minst VM-favorittene Brasil. Serbia er et erfarent mannskap, mens Costa Rica var den store overraskelsen i forrige Verdensmesterskap. Sveits holdes like fullt som nest-favoritter til avansement fra Gruppe E til 1.90 i odds. 

Hvem styrer skuta?
Vladimir Petkovic har vært trener for sveitserne siden 2014. Den forhenværende Coppa Italia-vinneren – med Lazio – har tatt rødtrøyene til hvert eneste mesterskap siden han tok tømmene. Sveits ligger nå på sjetteplass på FIFA-rankingen. 

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

VM 2018 (Gruppe E): Costa Rica
VM 2018 (Gruppe E): Brasil
VM 2018 (Gruppe E): Serbia

Sannsynlig formasjon
Sveits stiller som regel i en 4-5-1-formasjon, som kjapt blir 4-2-3-1 når laget angriper. Petkovic’ mannskap er spesielt sterke på kantene, hvor backene Stephan Lichtsteiner og Ricardo Rodriguez gir støtte til vinger som Xherdan Shaqiri. 

Foto: Fotballbanen.com

Beste spiller
Shaqiri rykket kanskje ned fra Premier League med Stoke forrige sesong, men gjorde likevel sine egne saker godt. Det betyr at han forsvinner til en større klubb før heller enn senere. Mannen står med 20 scoringer på 68 landskamper, noe som gjør Shaqiri til toppscorer i den sveitsiske troppen. 

Se opp for…
Steven Zuber vil ta plass på venstresiden av midtbanen. Hoffenheim-stjerna er en fotrapp kandidat på kanten, og har tre nettkjenninger på 10 kamper for Sveits. 

Målscorer
Dersom vi skal peke på en svakhet ved det sveitsiske laget, må det være mangelen på en habil målscorer. Haris Seferovic er spissen som benyttes oftest sentralt, men har kun syv nettkjenninger på 49 kamper. Foto: Fotballbanen.com

Formkurve
Sveits klokket inn til andreplass i VM-kvalifiseringen – bak Portugal. Deretter gjorde de av med Nord-Irland i playoff-spillet. Tapet for Portugal er nasjonens eneste nederlag siden EURO 2016. 

Beste spill
Sveits maktet kun tre scoringer i løpet av fire kamper i EM-sluttspillet for to år siden. Sats på Under 3.5 scoringer i Gruppe E til 1.63 i odds. 

Konklusjon
Sveits har ved gjentatte anledninger bevist at de kan avansere fra gruppespillet i internasjonale turneringer. Det er således fortjent at landet regnes som de fremste kandidatene til å ta seg fra Gruppe E, sammen med Brasil. 

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here