Serbia kvalifiserte seg til nasjonens første internasjonale turnering siden VM 2010 – til tross for motstand fra både Irland og Wales. Begge de sistnevnte landene spilte seg til utslagsrundene under EURO 2016. Serbia er priset til 2.25 i odds på å avansere til utslagsrundene fra Gruppe E…

Saken fortsetter under annonsen

Motstandere
Serbia har havnet i gruppe med turneringsfavorittene Brasil, Sveits og Costa Rica. Selv om Brasil naturlig nok er avskrekkene for ethvert lag, bør serberne føle de har muligheter til poeng mot de øvrige lagene i Gruppe E.

Hvem styrer skuta?
Slavoljub Muslin
ledet Serbia gjennom kvalifiseringen, før han fikk sparken etter en krangel med forbundet fordi han ikke tok ut talentet Sergej Milinkovic-Savic. Mladen Krstajic tok over i november 2017, og har klokelig nok plukket Milinkovic-Savic i sine innledende kamper.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

VM 2018 (Gruppe E): Costa Rica
VM 2018 (Gruppe E): Brasil
VM 2018 (Gruppe E): Sveits

Sannsynlig formasjon
Krstajic har sverget til 4-2-3-1 etter at han ble landslagssjef. Det er først og fremst på midtbanen hvor Serbia har sin styrke, hvor de kan skilte med en god blanding kreative og defensive spillere.

Beste spiller
Det er ikke mangel på toppklubber som jakter Lazios playmaker Milinkovic-Savic. Her har 23-åringen den perfekte muligheten til å vise seg frem. Med sine 193cm kombinerer Milinkovic-Savic fysikk og mobilitet med overraskende god teknikk. Stjerneskuddet noterte seg for 15 scoringer fra sin plass på midtbanen denne sesongen. Ikke til å undre seg over at han er koblet til Manchester United.

Se opp for…
Adem Llajic
har blitt benyttet i Krstajic’ fire første kamper, med to scoringer som fasit. 26-åringen vil etter alle solemerker bli benyttet i en fremskutt midtbanerolle, som støtte for Serbias ensomme spiss.

Foto: Fotballbanen.com

Målscorer
Newcastles Aleksandar Mitrovic slet med spilletid i Premier League. Et låneopphold i Fulham har imidlertid revitalisert både spiller og hjulpet Fulham til opprykk. Med 12 scoringer på 17 kamper var Mitrovic sentral i the Cottagers suksess, mens han selv fikk verdifull kamptrening i perioden opp mot VM-sluttspillet.

Formkurve
Serbia tapte kun én kvalifiseringskamp, selv om gruppa inkluderte nasjoner som hadde deltatt i EM 2016. De tre seneste vennskapskampene – alle mot deltagere i sommerens VM – har gitt én seier, én uavgjort og ett tap.

Beste spill
Siden dette er et mannskap bestående av sterke, fysiske spillere er 1.85 i odds på Over 5.5 gule kort i gruppespillet høyaktuelt.

Konklusjon
Det er lite trolig at Serbia kan komme særlig langt i turneringen. Men, de har spillermateriell til å ta seg til utslagsrundene – noe som i seg selv må regnes som en suksess etter alle årene med turneringsmessig ørkenvandring.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here