Costa Rica var den store overraskelsen i forrige VM. Sør-amerikanerne var forventet å bli den store prügelknaben i gruppe med England, Italia og Uruguay. De vant imidlertid gruppespillet, før de tapte for Nederland på straffespark i kvartfinalene. Odden på at Costa Rica tar seg til utslagsrundene er 6.00

Saken fortsetter under annonsen

Motstandere
Etter å ha vunnet gruppespillet tilbake i 2014, har ikke Costa Rica grunn til å frykte noen. Til tross for at de møter tøff motstand i form av Brasil, Serbia og Sveits.

Hvem styrer skuta?
Oscar Ramirez overtok etter Jorge Luis Pinto i 2015, og har fortsatt forgjengerens gode jobb. Costa Rica kvalifiserte seg fra CONACAF allerede med to kamper igjen av kvalifiseringen.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

VM 2018 (Gruppe E): Serbia
VM 2018 (Gruppe E): Brasil
VM 2018 (Gruppe E): Sveits

Sannsynlig formasjon
Ramirez har satset videre på forsvarsfemmeren som Pinto introduserte. Som regel stiller Ramirez’ gutter i 5-4-1, men legger enkelte ganger om til 5-3-2.

Beste spiller
Taylor Navas har nettopp vunnet Champions League med Real Madrid, og 31-åringen har bøttevis av erfaring å by på. Navas har fått med seg 78 landskamper, mens han har voktet stengene i hver av Real Madrids tre seneste Champions League-triumfer.

Se opp for…
Francisco Calvo er en forsvarer med scoringsteft. Midtstopperen noterte seg for 14 scoringer på 63 kamper for costaricanske Saprissa, før overgangen til MLS og Minnesota United. Calvo tegnet seg for tre scoringer på landslaget i 2017, og er en farlig herremann på dødballer.

Foto: Fotballbanen.com

Målscorer
Costa Rica-kaptein Bryan Ruiz er den mestscorende i Costa Ricas VM-tropp. Sporting Lisboa-angriperen har 23 scoringer i løpet av 109 landskamper å se tilbake på.

Formkurve
Costa Rica kvalifiserte seg kanskje enkelt til sommerens VM, men de har vært svake i de etterfølgende vennskapskampene (1-0-3). Ramirez krysser garantert fingrene for et mer fokusert mannskap når turneringen tar til.

Beste spill
Med en formasjon som vektlegger defensiv trygghet, er 1.63 i odds for Under 5.5 baklengs et høyaktuelt spillobjekt.

Konklusjon
Det er lite trolig at Costa Rica vil gjenta bedriften fra 2014, hvor de svingte seg til de store høyder. Vi kan imidlertid ikke utelukke at nasjonen når utslagsrundene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here