VM 2014 på hjemmebane endte på verst tenkelige vis med 1-7 for Tyskland. Brasil har imidlertid kommet seg til hektene, og går inn i turneringen som favoritter. Oddsen på at Brasil vinner VM-troféet er 5.60

Saken fortsetter under annonsen

Motstandere
Brasil har blitt trukket mot overkommelig motstand – nærmere bestemt Costa Rica, Serbia og Sveits. Ikke overraskende er de gulgrønne favoritter til å vinne Gruppe E med 1.25 i odds. Selv om oddsen kan fremstå som beskjeden, kan den kjapt fortone seg generøs.

Hvem styrer skuta?
Den forhenværende Corinthians-treneren, Tite, overtok ansvaret for Brasil tilbake i 2016. 57-åringen vant to brasilianske titler, Copa Libertadores og Club World Cup mens han holdt tømmene i Sao Paulo-klubben. Arbeidet med å organisere landslaget har gått kjapt. Heller enn å gå i tidligere treneres fotspor – les: gjøre samme feil, ved å stappe flest mulig angripere inn i elleveren – har Tite skrudd sammen et balansert mannskap med et godt forsvar.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

VM 2018 (Gruppe E): Costa Rica
VM 2018 (Gruppe E): Sveits
VM 2018 (Gruppe E): Serbia

Sannsynlig formasjon
Tite foretrekker en formasjon som lettest kan beskrives som 4-1-4-1 eller 4-1-2-3. Real Madrids defensive midtbanespiller, Casimiro, ligger foran forsvarsfireren, mens Tites tidligere Corinthians-elev, Paulinho, støtter angrepet. Neymar og Philippe Coutinho flankerer Manchester City-spissen Gabriel Jesus.

Beste spiller
Neymar er Brasils fjerde mestscorende gjennom tidene med 53 fulltreffere på 83 kamper. Han bør gå forbi Romario denne sommeren. Neymar noterte seg for 28 scoringer i løpet av 30 kamper for PSG denne sesongen, hvorav seks i Champions League-sammenheng. 26-åringen er priset til 12.00 i odds som VMs toppscorer.

Foto: Fotballbanen.com

Se opp for…
Med ni nettkjenninger på 15 kamper i Brasils gule trøye, er 21-åringen Gabriel Jesus vel så het som Neymar. Oddsen på at Jesus tar sommerens sluttspill med storm er 18.00.

Målscorer
Neymar betaler 2.50 ganger innsatsen som Brasils toppscorer
, mens Jesus omsettes til 2.75. Som et altnernativ virker Paulinho overpriset med 15.00 i samme marked. Barcelonas midtbanespiller har nemlig seks nettkjenninger på de ni seneste landskampene.

Formkurve
Brasil går inn i denne kampen uten tap på de ni seneste, og de vant den sør-amerikanske kvalifiseringen med 10 poeng ned til Uruguay. Nasjonens eneste tap under ledelse av Tite kom i en vennskapskamp mot Argentina, hvor Brasil måtte klare seg uten en rekke nøkkelspillere. Neymar inkludert.

Beste spill
Brasil betaler 2.05 i odds som det beste sør-amerikanske
laget i turneringen. De har et tilsynelatende lett gruppespill, og bør relativt enkelt svinge seg til semifinalene. Oddsen på at så skjer er 2.15.

Konklusjon
I Tite har brasilianerne en trener som forfekter en fornuftig balanse mellom angrep og pragmatismen som har manglet tidligere. Det kan diskuteres hvorvidt dét gjør Brasil til favoritter, men de er like fullt ett av landene med realistiske muligheter for VM-triumf.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here