Etter finaletapet i VM 2014, jakter Argentina revansje i Russland. Det kan mye mulig være Lionel Messis siste sjanse til å briljere på den internasjonale fotballscenen, og lede Argentina til deres første VM-tittel siden Diego Maradona gjorde samme i 1986…

Saken fortsetter under annonsen

Motstandere
Glem idéen om at det blir enkle kamper i Gruppe D, hvor Argentina, Kroatia, Island og Nigeria kjemper om avansement. Argentina er like fullt soleklare favoritter til gruppeseieren med 1.65 i odds.

Hvem styrer skuta?
Jorge Sampaoli
vant Copa America med Chile tilbake i 2015. Det var således ingen overraskelse at han takket ja da moderlandet spurte om han ville overta Argentina to år senere. Etter å ha arvet en ubalansert tropp, har Sampaolis fremste oppgave vært å organisere et forsvar uten egentlige toppspillere.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

VM 2018 (Gruppe D): Island
VM 2018 (Gruppe D): Kroatia
VM 2018 (Gruppe D): Nigeria

Sannsynlig formasjon
Sampaoli har eksperimentert med trebacksforsvar, men har som oftest stilt troppene i 4-2-3-1. Angrep er som kjent det beste forsvar, et mantra som argentinerne kan komme til å leve etter denne sommeren.

Foto: Fotballbanen.com

Beste spiller
Messi runder 31 år mens VM pågår. Aldri har Argentina vært mer avhengig av at den kortvokste ballkunstneren leverer et mirakel. Kapteinen har ikke alltid produsert samme prestasjoner på landslaget som for klubblaget Barcelona. Likevel er han nasjonens toppscorer med 61 mål på 123 kamper. Messi betaler 11.00 i odds på å ende som VMs toppscorer.

Se opp for…
Det er slett ikke enkelt for en ung spiller å etablere seg i et lag som PSG. Det er imidlertid akkurat hva Giovani Lo Celso har maktet denne sesonen. 22-åringen har imponert på Parc des Princes, og kan bidra med ungt blod på Argentinas aldrende midtbane.

Målscorer
Det sier sitt om hvilke angrepsalternativer Sampaoli har til rådighet at han kunne la Serie As toppscorer, Mauro Icardi, bli sittende hjemme. Tre av spillerne – Messi, Sergio Agüero og Gonzalo Higuain – er alle blant Argentinas seks mestscorende gjennom tidene. Messi er favoritt (1.95) til å ende som nasjonens toppscorer, mens Agüero (4.00) og Higuain (8.00) følger deretter.

Formkurve
Argentinas nylige 1-6 tap for Spania er naturlig nok grunnlag for bekymring. Det samme med 2-4 tapet for Nigeria i november 2017. Under Sampaolis ledelse står landet med 4-3-3 som fasit.

Beste spill
Dersom ikke Sampaoli kan bedre Argentinas forsvar, er det vanskelig å se for seg at de blåhvite kan slå turneringens toppnasjoner. Spania venter potensielt i kvartfinalene, hvis begge landene vinner sine respektive grupper. Sats på at Argentina blir slått ut i kvartfinalene til 3.65 i odds.

Konklusjon
Argentina ønsker garantert at de hadde like mange alternativer defensivt som fremover på banen. Med Messi i laget er imidlertid det meste mulig.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here