Serie A er plutselig en av de mest fascinerende ligaene i Europa igjen. Fotballbanen.com forteller deg hvordan du kan se kampene gratis.

Saken fortsetter under annonsen

Den italienske toppserien var tidligere hjem for verdens beste fotballspillere. I den senere tid har Serie A imidlertid falt i anseelse – en liga fullstendig dominert av én klubb. Nærmere bestemt Juventus. ”Den Gamle Dame” står med seks strake ligatitler, og har i sannhetens navn ikke hatt særlig konkurranse om gullet i samme periode.

Selv om standarden på Juventus ikke har blitt dårligere, har de som ved et trylleslag en rekke utfordrere til seriemesterskapet. I skrivende stund befinner Torino-klubben seg på andreplass, etter seks seiere og to poengdelinger. Det er Diego Maradonas gamle arbeidsgiver, Napoli, som troner øverst etter en prikkfri sesonginnledning.

Biancocelesti har på alle måter levert praktfull fotball denne sesongen under ledelse av Maurizio Sarri. Klubben fra italias sørspiss har funnet nettmaskene 25 ganger i løpet av syv seiere, og leder ikke overraskende Serie A med to poeng ned til Juventus. Men, Juve er ikke de eneste som puster Napoli i nakken.

Følg Serie A hele sesongen, og nyt spenningen om ligagullet. Kampene ser du gratis på Betsson.com.

Chievo Verona Stadion
Foto: Fotballbanen.com

Inter Milan har fått et overraskende oppsving denne sesongen. Den forhenværende Roma-trener Luciano Spalletti har hatt en øyeblikkelig og positiv innvirkning etter at han tok tømmene i Internazionale. Laget er nemlig ubeseiret hittil, og ligger til alt overmål a poeng med Juventus.

Gamleklubben Roma har unngått kladdeføre og feilskjær så langt, men også Lazio og Torino må sies å ha gjort sine saker godt. Det tegner rett og slett til å bli den jevneste kampen om Serie A-tronen på mange år, selv om Juventus (2.00) og Napoli (2.40) er berettigede favoritter.

Et lag som derimot har svingt fra det strålende til helt fryktelige, er nyrike AC Milan. Kinesere har tatt kontrollen med den sovende kjempen, og har lagt et utall millioner på bordet i håp om å føre de rødsorte tilbake til fordums storhet. Mens utenlandske eiere for bare få år siden var en fremmed fugl i det italienske fotballandskapet, er det i ferd med å bli utbredt. Milan, Inter og Roma har alle blitt overtatt av eiere med eksotiske statsborgerskap.

Tradisjonelt sett har Serie A-klubbene vært familiedrevne affærer – dynastier og rikdom tuftet på italienske konglomerater. Pengesterke klaner som sørget for at Serie A lenge hadde et økonomisk forsprang på Europas øvrige ligaer.

Men, da TV-inntektene ble stadig viktigere utover nittitallet, forsvant også Serie A-lagenes kjøpekraft. Utenlandske eiere, og dertil hørende investeringer, har imidlertid gjort sitt å endre landskapet nok en gang. En jevnere kamp om Serie A-troféet vil i sin tur sørge for større inntekter fra TV-sendingene. Dermed vil Serie A atter igjen være en liga å regne med blant de store.

Følg Serie A hele sesongen, og nyt spenningen om ligagullet. Kampene ser du gratis på Betsson.com.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here