Det største hinderet som holder PSG fra å vinne Champions League, er ikke styrken til motstanderne i Europas gjeveste klubbturnering. Snarere hvor svake klubbene i den franske toppserien er…

Saken fortsetter under annonsen

Paris Saint-Germain tapte 1-2 i hjemmemøtet med Real Madrid tirsdag. Det innebar samtidig at Parc des Princes-klubben er ute av årets Champions League med 2-5 sammenlagt. Det var et oppgjør som ga pariserne en mulighet til å vise at de mener alvor. Stjernespillernes nye samlingspunkt – PSG – mot fotballens gamle kongehus, i form av Real Madrid.

Men, franskmennene forsvant ut av turneringen, etter å ha tapt begge oppgjørene mot et Real som slett ikke har vært på sitt beste. Hvittrøyene har eksempelvis rukket å tape for Tottenham og spille uavgjort mot samme lag i Champions League-sammenheng. De spanske gigantene har kanskje vunnet Champions League i tre av de fire seneste sesongene, men nøkkelspillerne er over middagshøyden. I det hjemlige seriespillet har Zidanes gutter slitt, og halser 15 poeng bak erkerivalen Barcelona.

I skarp kontrast har vi PSG. Klubben topper Ligue 1, med 14 poeng ned til nærmeste utfordrer. Likevel var kampen mot et aldrende Real en altfor vrien oppgave. Det tredje beste laget i La Liga var dermed en vanskeligere utfordring enn noe Paris Saint-Germain har møtt i det franske seriespillet denne sesongen. Og dét er et problem som all verdens penger ikke kan løse.

Etter at Qatar Sports Investments overtok tømmene tilbake i 2011, har klubben blitt forvandlet. De mørkeblå har vunnet fire av de fem nyligeste Ligue 1-titlene, og ofte uten særlig motstand. Forrige sesong ble Monaco for sterke, og da ble løsningen ganske enkelt å kjøpe stjerneskuddet Kylian Mbappe for €180 millioner. Andre europeiske toppklubber forsynte seg ellers av Monacos øvrige stjerner.

Så vidt stor er forskjellen mellom Paris Saint-Germain og resten av de franske toppserielagene, at lag fra både Spania og England alltid vil ha en fordel. Selv om PSG kanskje har det sterkeste spillermateriellet i denne utgaven av Champions League.

Unay Emerys gutter kan gå ukesvis uten så mye som anstrenge seg. Laget har vunnet 24 av totalt 28 seriekamper, og har funnet nettmaskene tre ganger eller mer ved 16 anledninger. Seks ganger har PSG scoret fem eller flere, en statistikk som inkluderer 8-0 over Dijon. Sistnevnte resultat forteller mer om hvor håpløs Ligue 1 er enn hvor briljant PSG er.

Etter at laget falt på nye hender, har PSG vært fast inventar i Champions League. Sannheten er likevel at klubben aldri har spilt seg forbi kvartfinalene. Kjøpene av Mbappe og Neymar skulle endre på det, men som alltid ble det exit da de møtte en god motstander i utslagsrundene.

PSGs utsikter til å vinne turneringen vil bli bedret dersom de hadde større konkurranse på hjemmebane. Men, hvordan skal det skje når de kjøper rivalenes beste spillere?

Man kan spørre seg om hvor lenge superstjerner som Mbappe og Neymar vil gidde å spille for klubben. Det er ikke noe poeng i idrett uten konkurranse, og PSG vil ikke vinne Champions League før de settes på prøve oftere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here