Dagens overskrifter handler for det meste om at Italia går glipp av sitt første VM på 60 år. De velger å overse hva som er relevant…

Saken fortsetter under annonsen

Vi elsker idrett fordi det handler om vinnere. Elitene og store dynastier kan bare fortsette å dominere så lenge de viser at de er bedre enn de andre. Det er ingenting som stopper noen fra å nå toppen, uavhengig av bakgrunn, så lenge de har en blanding av evner og pågangsmot.

Les også: Forvandlet 87kr til 100.000kr med seksling!
Les også: Prikket inn ni rette – fikk 702.565kr!

Italia har så visst ingen gudegitt rett til å spille i hvert eneste Verdensmesterskap. De var enkelt fortalt ikke gode nok, og de tapte for et bedre lag.

La det være sagt; resultatet etter to playoff-kamper markerer ikke et endelig punktum for en stor fotballnasjon. Ei heller kan man trekke konklusjonen at en helt ok stall har blitt ledet inn i fordervelsen av en elendig manager. Sverige har gjort sine saker ypperlig, og de kan overraske mange i neste års VM.

Av åtte europeiske lag som befant seg i playoff-spillet, var Italia nasjonen ingen ønsket å møte. Selv om blåtrøyenes seneste form fortalte oss at Italia kunne overlistes, fortalte historien noe ganske annet. Svenskene skred likevel til verket uten frykt, og utklasset italienerne på fysikk og forsvarsspill. Litt som de tidligere utgavene av Italia var kjent for.

Dersom du tror Sveriges triumf er en tilfeldighet, kan du bare se på kvalikgruppen de befant seg i. De blågule ble trukket i samme gruppe som Frankrike og Nederland. Ingen forventet at Sverige skulle løse billett til VM 2018. De endte like fullt foran hollenderne, og slo til alt overmål Frankrike tidligere i år.

Du havner ikke foran Holland og slår ut Italia utelukkende ved hjelp av flaks. Sverige har navigert seg gjennom hva vi kan hevde er den tøffeste veien til Russland. I tillegg mens de har gjennomgått et generasjonsskifte.

Etter EURO 2016 fikk Sverige ny trener i form av Janne Andersson. De måtte i tillegg hanskes med tapet av Zlatan Ibrahimovic, hvis legende valgte å legge landslagsskoene på hylla. Byggingen av et nytt svensk landslag har selvsagt handlet om ”lag” fremfor enkeltspillere som Zlatan.

Dersom skal vi ikke gråte over tapet av Italia. Vi skal heller feire Sverige og landets fotballprestasjoner. Da alle tvilte på dem, beviste de at det er mulig. Og det er ikke umulig at Søta Bror nå er et av lagene ingen vil møte i VM…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here