Det norske landslaget gikk på sitt andre strake tap med 0-1 for Slovakia. Trener Lagerbäck undrer trolig på hvordan han kan heve dette mannskapet…

Saken fortsetter under annonsen

Etter en 2. omgang hvor Slovakia skapte en rekke sjansen, fant vertene endelig nettmaskene. Bittert nok, i det 93. minutt. Stanislav Lobotka plukket ballen på midtbanen, slo ut på kanten, før han selv løp i posisjon. Lobotka gikk det norske forsvaret hus forbi, og Celta Vigo-spilleren fikk rom og anledning innenfor sekstenmeteren. En kjapp vending og rolig avslutning senere stod Norge med nok et tap i historiebøkene.

Les også: Forvandlet 87kr til 100.000kr med seksling!
Les også: Prikket inn ni rette – fikk 702.565kr!

Nevnte Lagerbäck var garantert frustrert over å ha kommet så nær ved å raske med seg et habilt uavgjortresultat, bare for å oppleve at et øyeblikks mangel på konsentrasjon igjen ble avgjørende. Begge baklengsmålene i 0-2 tapet for Makedonia var også av den unngåelige sorten. Den første scoringen handlet om at det norske forsvaret ikke rakk kjapt nok tilbake på en makedonsk overgang, noe som ga Ezgjan Alioski anledning til å legge en lekker pasning til målscorer Goran Pandev. Mål nummer to tilskrives ene og alene keeper Grytebust, som forærte Kire Markoski scoringen i forsøket på å klarere ballen.

Når man slipper inn mål i sluttminuttene i to etterfølgende kamper, vitner det om konsentrasjonsproblemer. Og slike problemer må løses snarest. Dersom Norge skal lykkes i EURO 2020-kvaliken, må det defensive være på stell.

Selv om Lagerbäck riktignok har et par lovende spillere tilgjengelig, er det ingen ”Gyllen Generasjon” for norsk fotball. Hvis rødtrøyene skal makte å kvalifisere seg til et sluttspill, må Norge evne å havne foran nasjoner med bedre spillere. Det kan eksempelvis oppnås ved å være bedre organisert enn motstanderen, samt å eliminere unødvendige feil.

Lagerbäcks forrige arbeidsgiver – Island – er selveste rollemodellen for hva man kan oppnå. Etter å ha svingt seg til EURO 2016, og overgått alle forventninger i turneringen, gikk Island hen og vant Gruppe I. Laget fra Sagaøya blir dermed å se i VM 2018. Det er ikke overraskende at landets 10 kvalifiseringskamper inkluderte fem uten baklengs.

Både Nord-Irland og Irland spilte seg til fjorårets Europamesterskap, mens begge nasjonene havnet i playoff-spillet for retten til VM-billetter. Ingen av disse landene har bedre spillere enn Norge. Men, de forstår hvilke begrensninger som råder, og spiller snarere på styrkene de besitter.

Norge kan kvalifisere seg til EURO 2020, men ikke hvis de spiller som i den siste uken. De må være på sitt beste gjennom samfulle 90 minutter, dersom de skal gjøre seg forhåpninger om å slå bedre nasjoner. Siden kvalifiseringen ikke tar til før i 2019, har Lagerbäck i det minste tid på seg til å perfeksjonere taktikken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here