I årene hvor Zlatan Ibrahimovic spilte for Sverige, ble nasjonen ofte ansett som et enmannsorkester. Likevel har Sverige vært bedre uten verdensstjernen. Hva annet kan man vel si om et lag som slo Italia i playoff-spillet? De blågule er priset til 2.35 i odds for avansement fra Gruppe F

Saken fortsetter under annonsen

Motstandere
For all del; svenskene har havnet i en vrien gruppe. De møter de regjerende Verdensmesterne Tyskland, i tillegg til habile Mexico og Sør-Korea. Kampen om andreplassen i gruppa tegner til å bli hard.

Hvem styrer skuta?
Janne Anderson
har vært en suksess etter at han tok tømmene tilbake i 2016. Svenskene ende på andreplass i kvalifiseringen – i en gruppe bestående av Frankrike og Nederland. Som nevnt gjorde Broderfolket av med Italia i playoff-spillet. Andersson har klart dette med en tropp blottet for egentlige stjerner. Hardtarbeidende spillere og god organisering, derimot, har Sverige nok av.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

VM 2018 (Gruppe F): Sør-Korea
VM 2018 (Gruppe F): Tyskland
VM 2018 (Gruppe F): Mexico

Sannsynlig formasjon
Sverige har gått tilbake til røttene med 4-4-2 og tidvis direkte spill – noe som får oss til å tenke tilbake på spillestilen under legenden Lars Lagerbäck.

Beste spiller
Dersom vi absolutt må peke på en spiller i den svenske troppen som stikker seg ut, er det RB Leipzig-vingen Emil Forsberg. 26-åringen flyttet til Tyskland i 2015, og har fått med seg verdifull Champions League-erfaring denne sesongen.

Se opp for
Viktor Claesson
er en spiller som kan lage røre med sine innhopp fra benk. Krasnodar-spilleren kan spille både på kanten eller som offensiv midtbanespiller, og har 12 mål på 34 kamper denne sesongen.

Foto: Fotballbanen.com

Målscorer
Marcus Berg
er toppscoreren i den svenske troppen, med 18 mål på 55 kamper. Etter fire gode sesonger for greske Panathinaikos, har 31-åringen forflyttet seg til De Forente Arabiske Emirater og Al Ain. 34 mål i løpet av 31 kamper må anses som godkjent. Berg gir 4.00 ganger innsatsen som svenskenes toppscorer.

Formkurve
Etter at Andersson fikk ansvaret for landslaget har Sverige vunnet over nasjoner som Portugal, Frankrike og Italia. Enkelt sagt; dette laget kan slå hvem som helst når de har dagen.

Beste spill
Forsberg scoret fire mål i løpet av VM-kvaliken, og er verdt en innsats til 5.00 i odds som Sveriges toppscorer under sommerens VM.

Konklusjon
Sverige trivdes godt med rollen som underdogs i kvalifiseringen. Det er ingen grunn til hvorfor de ikke kan fortsette å sjokkere de store nasjonene.

Coolbet sørger for VM-feber! Sett inn 100kr og få 500kr ekstra å spille for!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here